Anul viitor vor fi deschiși doar 17 noi kilometri de autostrada

CNADNR a planificat pentru 2015 deschiderea traficului rutier pe doar 17 noi kilometri de autostradă. Este vorba de segmente ale autostrăzilor Nădlac – Arad și București Ploiești.

Datele CNADNR arată că până la finele acestui an vor fi finalizaţi puțin peste 56 de kilometri de autostradă, respectiv 28 de km de autostradă între Nădlac – Arad, 6 kilometri între Timişoara – Lugoj şi 22 de kilometri din autostrada Orăştie – Sibiu.

În anul 2013 au fost deschişi traficului rutier 116 kilometri, lungimea totală a reţelei de autostrăzi din România a ajuns la 646 km.

Potrivit Mediafax, CNADNR derulează în prezent trei proceduri de achiziţie publică pentru atribuirea unor contracte de construcţie a patru tronsoane din autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

Cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov, CNADNR arată într-un comunicat că în prezent sunt în derulare activităţile prealabile semnării contractelor de finanţare şi contractului de concesiune de lucrări publice, fără alte informaţii.

Potrivit Master Planului de Transport, până în anul 2030, România ar trebui să construiască 656 kilometri de autostradă şi 2.226 kilometri de drumuri expres.