Confidenţialitate

Antrenorul Părinților: Importanța poveștilor în educația copiilor | VIDEO (P)

Poveștile sunt prezente în viața noastră de zi cu zi. Dar poveștile sunt și cele care ne formează că oameni, uneori fără să ne dăm seama. Mirela Retegan și Gáspár György vorbesc, în această ediție Antrenorul Părinților, despre importanța poveștilor în educația copiilor.

”Poveștile îi apropie pe părinți de copii, îi apropie pe  îngrijitori, educatori, adulți,  de copii și le oferă celor mici posibilitatea de a descoperi că…da, lumea poate fi înțeleasă și prin mintea lor. Pentru că poveștile, de cele mai multe ori, sunt gândite și sunt create în așa fel încât să aibă mai mult sens pentru copil decât pentru adult.

În momentul în care te uiți la părinții tăi care sunt mari, sunt frumoși, înalți, ai impresia că ei se descurcă atât de bine în această lume și tu nu faci o treabă atât de bună. Ei bine, povestea te ajută să-ți dai seama că lumea poate fi dificilă, complicată, însă și tu ai resursele necesare pentru a te descurca”, explică psihologul Gáspár György.

”Din povești noi învățăm principalele valori. Eu în povești am învățat diferența dintre atitudinea pe care o are Fata Babei și atitudinea pe care o Fata Moșului în fața noului, nevoii de empatie, în fața lăcomiei. Sunt toate lucrurile cu care noi plecăm în viață și pe care le găsim atât de frumos puse în poveste”, mărturisește Mirela Retegan.

”Când vine vorba de educație, e această încredere că în funcție de  efortul pe care îl depun, mă pot descurca mai bine sau mai puțon bine”, subliniază, la Europa FM, Gáspár György.

Pentru a alimenta pofta bună pentru povești frumoase, de la Kinder Felie de lapte avem în emisiunea de la Europa FM și o ghicitoare sub formă de cântecel, iar părinții  sunt invitați pe site-ul Kinder să completeze răspunsul.

Dacă scrieți despre ce poveste este vorba puteți câștiga unul dintre cele 10 vouchere săptămânale pentru cărti, fiecare în valoare de 100 de lei. Pentru și mai multe povești de citit celor mici!