Confidenţialitate

Antrenorul Părinților: Cum ne purtăm în familie când pierdem pe cineva drag | VIDEO

,,De ce mor oamenii?”, o întrebare la care e greu să găsești un răspuns. Poate pentru că este un subiect tabu în multe familii, poate pentru că nu am fost obișnuiți să discutăm despre asta, poate pentru că ne este teamă?

La “Antrenorul Părinților”, Mirela Retegan și  Gáspár György abordează tema aceasta într-o manieră cât se poate de normală. Cei doi discută despre trecerea în neființă din mai multe perspective, aducând în discuție trăiri, emoții și povești personale.

Nimic nu stă în mâinele noastre, nici viața, nici moartea. Iar atunci când pe drumul nostru pierdem pe cineva drag nouă, tot ce trebuie să facem este să nu pierdem din vedere amintirile frumoase petrecute cu acea persoană.

Cum ne comportam cu părinții care trec prin astfel de experiențe? Ce le spunem și ce nu le spunem acelor părinți care își pierd copilul? Cum le spunem copiilor atunci când dispare o personă dragă din viața lor? Cum le explicam copiilor despre moarte? sunt întrebările la care Mirela Retegan și  Gáspár György răspund în această ediție Antrenorul Părinților.