Confidenţialitate

ANSVA: Controale în plină desfășurare, în special la restaurante care asigură livrare la domiciliu | AUDIO

Cu excepția unei terase din Herăstrău, autoritățile sanitare nu au mai depistat până acum alte unități de alimentație care nu respectă regulile instituite pe durata stării de alertă.

Sunt însă controale în plină desfășurare, în special la restaurante care asigură livrare la domiciliu.

Este important ca în autorizația sanitară de funcționară să aibă menționat și acest aspect, altfel riscă să fie amendați, a spus la Europa FM, Alexandru Duma, șeful Direcției Control Oficial din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare.

În această perioadă, poate să livreze la domiciliu orice restaurant care are avizată această activitate, adică prin documentul de înregistrare sanitară, această activitate este prevăzută. Activitatea de livrare la domiciliu presupune existența unor condiții speciale de ambalare, etichetare și de transport.(…) În principal, ne axăm în această etapă, pe acele unități de alimentație publică a căror activitate este permisă pentru comerțul online, pentru sistemul de servire take-away, room-service. Sunt vizate, în principal, unități de tip catering, restaurante din incinta hotelurilor, fast-food-uri, pizerii.’‘, a explicat Alexandru Duma.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ANSV lucrează în prezent la un ordin comun cu Ministerul Sănătății privind regulile pe care trebuie să le respecte fiecare restaurant și terasă.

”Trăim cu niște reguli foarte clare și precise, în așa fel încât toți operatorii alimentari să știe ce reguli trebuie să îndeplinească înainte de redeschiderea activității, ce reguli trebuie să respecte în timpul desfășurării activității. Una dintre prevederile acestui act normativ va fi obligativitatea dotării întregului personal cu măști de protecție, cu mănuși la servire.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Duma, șeful Direcției Control Oficial din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare