Anonimul 2019, între 5 și 11 august, în Delta Dunării

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se va desfăşura, în perioada 5-11 august, la Sfântu-Gheorghe, în Delta Dunării.

Peste 550 de scurtmetraje din 46 de ţări au fost înscrise pentru competiţia de scurtmetraj internaţional şi scurtmetraj românesc.

Selecţia acestora a fost realizată de criticul de film Ionuţ Mareş.

„Competiţia de scurtmetraje româneşti este destul de diversă, dar are un numitor comun: sunt filmele pe care le-am considerat a fi cele mai bune şi cele mai potrivite pentru Anonimul dintre zecile de titluri înscrise. E îmbucurătoare această vitalitate. Selecţia propune atât filme ale unor regizori consacraţi, cât şi filme ale unor studenţi la cinema. Ficţiuni, dar şi animaţii (chiar 3!) şi filme-eseu”, a declarat acesta.

„Unele au fost deja în mari festivaluri din străinătate (amintesc doar Cannes, Locarno şi Sundance), altele vor avea premiera absolută la Anonimul, fapt care mă bucură foarte mult. Toate au potenţialul de a surprinde şi de a oferi o experienţă plăcută de cinema. A fost greu să aleg cele 12 titluri din competiţia internaţională de scurtmetraje, pentru că oferta a fost una foarte consistentă – sute şi sute de filme, din toată lumea. În final, m-am oprit la acele filme care mi-au propus cea mai puternică /neaşteptată /emoţionantă /originală experienţă”, a adăugat Ionuţ Mareş.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS