Confidenţialitate

Anna Ungureanu și Emil Pantelimon povestesc cum a ajuns Corul Madrigal să scrie istorie la British Museum – VIDEO

Marți, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a susținut un concert istoric la British Museum din Londra.

Publicul numeros a depășit cu mult posibilitățile Sălii Rotonde de Lectură a British Museum, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei dornici să asculte lucrările propuse de dirijorul Anna Ungureanu, de la madrigale și motete specifice Școlii Europene și până la lucrări românești de secol XX.

Acustica remarcabilă a sălii a pus în valoare rafinamentul sonor al ansamblului, iar reacția publicului a fost pe măsură, aplauzele entuziaste continuând minute în șir.

Celebra sală de lectură a fost inaugurată în anul 1857 și este unul dintre spațiile emblematice ale British Museum. Din 2013, Sala Rotondă de Lectură a fost închisă pentru public și a fost redeschisă temporar cu ocazia Festivalului „Europe and the world” din această primăvară, în cadrul căruia a susținut concertul și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, și Anna Ungureanu, dirijoarea corului, povestesc într-O Dimineață de milioane cum a fost experiența în Săla Rotondă de Lectură a British Museum și care sunt planurile Madrigal.