Confidenţialitate

ANM: Val de aer polar în România. Temperaturile vor scădea simțitor de duminică | AUDIO

Un val de aer polar se abate peste țara noastră. Temperaturile vor scădea simțitor de duminică – mai întâi în nordul țări, iar de luni va fi mai frig în toată țara, inclusiv în București. Vântul va sufla în toată țara, iar pe crestele montane va atinge viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe pacursul zilei de duminică peste zi vor fi înnorări în toata jumătatea de nord a țării – acolo, temperaturile vor fi în scădere semnificativă, de exemplu în nordul Moldovei; Maramureș prin depresiuni. nu vor fi la amiază mai mult de 12 – 14 grade și vântul se va intensifica pe lângă ploile din jumătatea – slabe, într-adevăr, cantitativ – de nord a teritoriului. Duminică ne așteptăm la o vreme vântoasă în toate regiunile. Vor fi rafale în general de 50-60 de kilometri la oră. Pe creste, la altitudini mari vor fi și rafale de peste 70-80 de kilometri la oră. Luni, de exemplu, nu așteptăm mai mult de 18-19 grade nici măcar în zona Capitalei”, a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, în schimb vremea va fi mai caldă decât în mod normal, mai ales în sudul țării. Maximele se încadrează între 25-26 de grade Cesius

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă ne așteptăm la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în mare parte din țară, dar mai ales în regiunile sudice unde și cerul va fi mai mult senin și așteptăm maxime de până la 25 – 25, izolat 27 de grade”, a mai spus Mihai Timu, meteorolog ANM.

Sursa foto: Shuterstock

Citește și: Atac rusesc cu drone în punctul de trecere a frontierei Orlovka, aproape de granița cu România. Traficul prin Isaccea este închis total | VIDEO