Confidenţialitate

ANM: Cod roșu de caniculă, valabil sâmbătă și duminică. Temperaturile maxime ating 39 de grade Celsius | AUDIO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod roşu de caniculă ce vor afecta în weekend mai multe județe din țară, dar și Capitala. Sâmbătă, temperaturile ating 39 de grade Celsius pentru a patra zi consecutiv.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM: „Caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat și un indice de temperatura-umezeală ce va depăși pragul critic de 80 de unități”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, pentru ziua de 22 așteptăm temperaturi ce vor fi deosebit de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat și un indice de temperatura-umezeală ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Astfel, maximele vor fi de 38-39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade, deci vorbim despre acele nopți tropicale”, a spus Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Valul de căldură persistă și duminică, inclusiv în municipiul Bucureşti

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cel de-al doilea cod roșu, valabil pentru data de 23 iunie, vizează aceleași fenomene: canicula, disconfortul termic deosebit de accentuat pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și zona municipiului București. Temperaturi ce vor fi deosebit de ridicate pentru a cincea zi consecutiv. Maxime de 38-39 de grade și minime ce se vor situa în jurul a 20 de grade, deci în continuare vorbim despre acele nopți tropicale”, a mai spus Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Potrivit ANM, la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mircea Cărtărescu: România arată azi mult mai bine față de acum 2 decenii. Să vedem numai răul și să excludem de la început performanțele arată o traumă, o stimă de sine foarte scăzută | VIDEO