Confidenţialitate

ANM a emis un cod galben de vânt. Sunt așteptate rafale de peste 65 km/h în București și în mai multe județe din țară | AUDIO

O nouă zi cu vânt în 21 de județe din estul și centrul țarii, dar și în București. Vor fi rafale și de peste 65 km/h, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt valabil până la ora 20:00. Mihaela Raicu, meteorolog ANM:

„Intensificări ce vor fi locale în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55-65 km/h, iar la altitudini mari în Carpații Orientali și Meridionali, rafalele vor depăși 90-100 km/h. în zona Capitalei, aceste intensificări vor fi în special după orele amiezii, când se vor atinge rafale de 55-60 km/h

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest weekend, vremea se va încălzi din nou, vor fi maxime care ajung și la 21 de grade. Iar cerul va fi mai mult senin în aproape toată țara:

„Vremea se va încălzi în special pe parcursul zilei de mâine, când valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în toate regiunile, astfel că vom avea maxime ce se vor încadra în general între 11 și 19 grade, poate chiar 20-21 în vestul Olteniei, iar duminică acestea vor mai scădea mai ales în regiunile nordice, nord-estice, dar se vor situa în general peste cele normale sau în jurul celor normale. O vreme în general frumoasă mâine și poimâine, precipitații foarte puține, acestea dacă își vor face apariția vor fi mâine, în orele serii, undeva pe extremitatea nordică a țării ploi slabe, iar undeva în zonele montane înalte precipitații mixte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock