Confidenţialitate

ANM: 27 de judeţe se află sub avertizare cod galben de vânt puternic

Afectate sunt zone situate în vestul şi estul ţării și local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit ANM, până miercuri seară la 21.00 vântul va avea viteze de 55 – 70 de km pe oră în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat şi Crişana. Local, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, în zonele înalte, rafalele pot ajunge și la 100 de km pe oră.

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat miercuri. Din cauza apei, traficul rutier pe Calea Văcărești a fost închis complet.

Tot din cauza acumulărilor de apă pe Bulevardul Tineretului, autobuzele liniilor 313, 381 şi 673 circulă deviat pe Calea Văcăreşti, Şoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Gheorghe Şincai, anunță Societatea de Transport Bucureşti. De asemenea, linia 76 de troleibuz este blocată pe ambele sensuri pe Bulevardul Tineretului din cauza acumulării de apă pe traseu.

În țară, temporar va mai ploua, bate vântul tare cu viteze de 45 – 50 de km pe oră și nu vor fi mai mult de 19 grade Celsius.

În județul Arad, curtea, grădinile și parcurile unei cunoscute mănăstiri, Federeu, au fost acoperite marți de o puternică viitură venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

Mănăstirea Feredeu se află în comuna Șiria, la ca 35 km, de municipiul Arad, iar o ploaie puternică a adus în vale cantități mari de apă, nămol, pietriș și lemne de pe dealurile din jur. Două podețe au fost înfundate de viitură.

Drumul care duce spre schitul mănăstirii a fost blocat circa o oră. Din fericire, viitura nu a ajuns la biserica mănăstirii. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șiria.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea