ANGLIA: Orașul Leicester reintroduce restricții sanitare

Din cauza înmulțirii cazurilor de SARS-CoV-2, autoritățile orașului englez Leicester au decis să reintroducă restricții, relatează BBC.

Școlile și magazinele considerate neesențiale se vor închide de marți, a anunțat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

Cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori, Leicester a înregistrat 2.987 de infecții. Numărul acestora a sporit în ultimele săptămâni.

Marea Britanie a comunicat, luni, alte 25 de decese, care au ridicat bilanţul total la 43.575 de morţi de la începutul pandemiei, şi 815 noi contagieri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, relatează EFE.

Autoritățile sanitare din Regat au efectuat în ultima zi 93.881 de teste pentru coronavirus, în condiţiile în care guvernul se pregăteşte să relaxeze săptămâna aceasta măsurile de izolare.

Începând de sâmbătă, pub-urile, hotelurile şi saloanele de coafură şi frizerie şi-au redeschis porţile pentru prima dată de la sfârşitul lunii martie.

Se vor putea celebra de asemenea nunţi şi uniuni civile cu maximum 30 de persoane, inclusiv invitaţii, fotografii şi alţi lucrători.

În Scoţia, în schimb, nu au avut loc decese confirmate de COVID-19 pentru a patra zi consecutiv şi s-au înregistrat doar 5 contagieri în ultimele 24 de ore.

Guvernul autonom scoţian s-a delimitat de măsurile de relaxare, preconizate de executivului central, şi prevede ca restaurantele să rămână închise până la 15 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS