Angela Merkel: ”Refugiații nu sunt responsabili de apariția terorismului pe teritoriul Germaniei”

Terorismul nu a fost adus de refugiați pe teritoriul Germaniei, este declarația cancelarului Angela Merkel. Ea consideră că islamul face parte din cultura germană, atât timp cât respectă legile țării.

În contrapartidă, ministrul german de interne, Thomas de Maiziere consideră că vălul musulman integral NU este compatibil cu valorile societății germane.

Cancelarul german, Angela Merkel a declarat că refugiații nu sunt responsabili de apariția terorismului pe teritoriul Germaniei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

“Fenomenul terorismului islamist nu a apărut prin intermediul refugiaţilor, mai degrabă, îl deţinem şi îl aveam şi înainte aici. Activitatea forţelor de securitate germane este fundamentală. De aceea, aceştia trebuie să fie conectaţi internaţional, altfel nu putem lupta împotriva ameninţării terorismului“, a declarat Angela Merkel în cadrul unei campanii electorale a Uniunii Creştin-Democrate.

Anul trecut peste un milion de imigranți au ajuns în Germania, dar în urma unor atacuri asupra civililor, felul în care aceștia sunt priviți s-a deteriorat. Dovadă stă declarația ministrului german de interne, Thomas de Maiziere. Deși face parte din formațiunea politică a Angelei Merkel, el consideră că vălul musulman integral este incompatibil cu valorile societății germane.

“În societatea noastră, obiceiul este să ne arătăm feţele”, a declarat Thomas de Maizière.

“Cu toate acestea, eu nu propun interzicerea vălului islamic integral în Germania, întrucât o astfel de lege probabil ar fi respinsă de Curtea constituţională. Vor trebui să fie locuri unde nu se va putea purta văl islamic: în centrele de înregistrare a imigranţilor, la evenimente de genul mitingurilor în spaţii publice, în cazul persoanelor care lucrează cu publicul”, a adăugat ministrul german de Interne.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS