Confidenţialitate

Angela Merkel, criticată după ce a făcut să plângă o fetiță palestiniană

Angela Merkel a fost asupru criticată de militanții pentru drepturile omului după ce ar fi făcut să plângă o fetiță palestiniană.

Oficialul german i-a spus acesteia că nu toți imigranții pot rămâne în Germania și că unii dintre ei  vor trebui să meargă acasă.

În cadrul unui forum pentru adolescenți, Reem, o fată palestiniană care riscă să fie repatriată i-a spus cancelarului german că visul ei este să rămână și să studieze în Germania.
Angela Merkel i-a răspuns adolecentei că nu toți imigranții pot rămâne în țară, explicând că unii trebuie să meargă acasă. Cancelarul german a adăugat: “Eşti o persoană foarte drăguţă, dar ştii şi tu că sunt zeci de mii de oameni în taberele palestiniene de refugiaţi din Liban.”

După răspunsul înaltului oficial, fata a început să plângă, iar Angela Merkel a consolat-o spunându-i că a făcut o treabă foarte bună,  îi înțelege situația, dar uneori politica este foarte complicată.

Familia fetiţei locuieşte de patru ani în Germania, însă are doar drept temporar de rezidenţă, riscând în orice zi să fie deportată.