Confidenţialitate

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării. Fost profesor de Limba Engleză, acesta spune că preocuparea principală va fi războiul din Ucraina | AUDIO

Ministerul Apărării are un nou șef. Social-democratul Angel Tîlvăr a preluat luni seară portofoliul la câteva ore după ce a fost propus de colegi, tot luni seară având loc și depunerea jurământului la Cotroceni. 

Situația de securitate creată de războiul din Ucraina va fi principala prioritate a noului ministru al Apărării, potrivit propriilor declarații:

„La estul României există o situație de securitate cauzată de invazia unui stat suveran de către Rusia lui Putin, invazie neprovocată și nejustificată. Deci aceasta este principala preocupare pe care o avem la acest moment. Totodată, vorbim foarte mult de faptul că vom alocat 2,5% din PIB pentru Apărare, sunt la fel de important pentru noi oamenii implicați în ceea ce numim arhitectura de apărare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Considerat a fi un apropiat al liderului PSD Marcel Ciolacu, Angel Tîlvăr îl înlocuiește pe demisionarul Vasile Dîncu.

Acesta a plecat din funcție invocând probleme de comunicare cu președintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

Angel Tîlvar este parlamentar din 2004. Anterior, social-democratul a fost profesor de limba engleză, a absolvit Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român, fiind doctor în științe umaniste.

În prezent, el este președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Foto: Presidency.ro

Citește și: Drulă: Va fi o criză economică, ştie toată clasa politică. Puterii nu îi pasă, se mufează la banul public