Confidenţialitate

Angajatul ISU Mureș dispărut a fost dat în urmărire pe țară

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, marţi, darea în urmărire naţională a angajatului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, plt. maj. Mitru Haiduc Andrei, în vârstă de 37 de ani, care ar fi plecat în drumeţie în Munţii Bucegi, în data de 26 februarie, şi nu a mai revenit la domiciliu.

“La data de 3.03.2019, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, despre faptul că un coleg de-al dânşilor, Mitru Haiduc Andrei, de 37 ani, din Târgu Mureş, nu s-a prezentat la serviciu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi plecat în drumeţie în Munţii Bucegi, în data de 26 februarie a.c. şi nu a mai revenit la domiciliu. Semnalmente : înălţime 1,75 m, păr negru, ochi căprui, constituţie atletică. Mitru Haiduc Andrei este dat în urmărire naţională”, a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au arătat că cei care l-au văzut sau pot oferi detalii cu privire la persoana dispărută, sunt rugaţi să anunţe la numărul de telefon 0265-202467 – Compartimentul Urmăriri sau la cea mai apropiată unitate de poliţie, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag, a declarat marţi că dispariţia colegului său Mitru Haiduc Andrei a fost semnalată în data de 3 martie, când acesta nu s-a prezentat la serviciu.

“În dimineaţa zilei de 3 martie, la predarea-primirea serviciului operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-a constatat lipsa plutonierului major Mitru Haiduc Andrei. În cauză s-au dispus măsurile aferente, inclusiv colegii lui s-au deplasat la locuinţa acestuia, unde s-a constatat că acesta lipsea de la domiciliu. S-a încercat contactarea telefonică a acestuia fără niciun rezultat. Ulterior, lipsa acestuia a fost anunţată la toate instituţiile cu atribuţii în căutarea persoanelor dispărute. Facem apel pe această cale la toate instituţiile şi la toţi cetăţenii care pot să ne dea informaţii despre colegul nostru să apeleze numărul 112”, a arătat mr. Cristian Virag.

Plutonier major Mitru Haiduc Andrei lucrează în cadrul ISU Mureş din anul 2006 şi era pasionat de alpinism şi drumeţii.