Angajații spitalului Universitar dezmint informațiile ministerului sănătății: “Activitatea se desfășoară normal”

A fost confuzie la ministerul sănătății: Sorina Pintea a anunțat aseară că medicii de la secția de terapie Intensivă a spitalului  Universitar ar refuza să mai intre în sălile de operație, nemulțumiți de limitarea sporurilor.

Complet neadevărat – spune la Europa FM, managerul spitalului Universitar. Câțiva medici de la spitalul Universitar, secția de terapie intensivă au redactat aseară o scrisoare în care își arătau nemulțumirea față de plafonarea sporurilor la 30%, în urma noii legi a salarizării.

Documentul a fost apoi postat pe o pagină de socializare și apoi a ajuns în presă.

Așa ar fi aflat ministrul sănătății că medicii nemulțumiți ar protesta și ar refuza să intre în sala de operație.

Însă acest lucru nu s-a întâmplat, spune la Europa FM, managerul spitalului Universitar, Adriana Nica: “Activitatea în spitalul Universitar se desfășoară în condiții normale, colegii mei medici și anesteziști au venit la muncă de dimineață, au intrat în sălile de operație. A fost o neînțelegere din parte lor (n.red a medicilor), că limitarea sporurilor la 30% la nivelul secției spitalului o să ducă la scăderea sporului secției. Dar regulamentul de sporuri nu e incă aprobat. Prin scrisoarea pe care au făcut-o și-au  exprimat un punct de vedere al lor. Nu au trimis scrisoarea la minister, au postat-o pe Facebook și așa a ajuns în presă.”

Angajaii din sănătate, afliați la Federația Sanitas au anunțat că va fi grevă generală în toate spitalele din țară – urmând să anunțe și o dată exactă. Ei acuză ministerul că le-au scăzut salariile în urma noii legi a salarizării.

Până atunci urmează 4 zile de pichetări luna acesta și un miting de amploare în aprilie. Și alte sindicate din sănătăte urmează să decidă dacă se alătură grevei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS