Confidenţialitate

Angajații ROMATSA vor continua negocierile cu conducerea pentru a nu se ajunge la grevă generală

După greva de avertisment de vineri, controlorii de trafic aerian sunt dispuși să continue negocierile cu conducerea ROMATSA pentru a nu se ajunge la grevă generală.

Sindicaliștii au 50 de revendicări. Printre acestea: încheierea noului contract colectiv de muncă, angajarea de personal și plata orelor lucrate suplimentar.

”Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari, facem o grevă pentru a atrage atenţia şi pentru a salva această instituţie, ROMATSA, de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităţilor statului, care până astăzi au fost surde, deşi am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani absolut pentru niciun salariu, începând cu luna septembrie, poate octombrie”, a spus lLiderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian, Gabriel Tudorache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul sindical a menționat că ar trebui angajați 90 de noi controlori de trafic aerian.

Directorul general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru este optimist că nu se va ajunge la grevă generală. El recunoaște că la ROMATSA e lipsă de personal.

” Acel contract colectiv de muncă se va semna. (…) Noi sperăm cât mai repede posibil. Este nevoie de angajați în mediul operațional, în partea de control de trafic aerian. În primul rând, au fost o serie de ieșiri la pensie pe caz de boală, activitatea este deosebit de solicitantă, urmează, în perioada următoare, un număr foarte mare de pensionări pentru limită de vârstă”, a amintit Valentin Cimpuieru.

Vineri, timp de 2 ore (între 11.00 și 13.00), controlorii de trafic aerian din întreaga țară s-au aflat în grevă de avertisment. Traficul aerian a fost dat peste cap. Doar o treime dintre zboruri au fost asigurate în timpul protestului. Nu au fost curse aeriene anulate, dar s-au înregistrat întârzieri atât pe aeroportul Otopeni, cât și pe cele din Sibiu și Cluj.