Confidenţialitate

Angajații Poștei protestează în mai multe orașe din țară

Proteste ale poștașilor în mai multe orașe din țară. Angajații Poștei au ieșit în stradă la Buzău, Ploiești, Iași și Vaslui.

Sindicaliștii se plâng de faptul că nu au reușit să obțină salarii mai mari, în ciuda manifestațiilor din ultimele 7 luni organizate în mai multe orașe.

Aproape 50 de poştaşi din Buzău s-au adunat în fața Prefecturii, unde au lăsat o listă cu revendicări.

Poștașii purtau foi de hârtie pe care erau scrise mesaje împotriva conducerii Poştei Române, precum ”Sunt mulţumit deoarece nu voi primi creştere salarială iar conducerea Poștei a primit bonusuri de performanţă!!!”.

Liderul sindicatului Lucrătorilor Poştali Buzău, Ion Bogdan, a amintit câteva probleme: veniturile companiei sunt în scădere, se pierd mari contracte, iar corespondența a scăzut extrem de mult.

Cât despre salarii, sindicalistul spune că, în ciuda discuțiilor cu Guvernul, de 7 luni nu s-au obținut creșteri salariale, ci doar permisiunea ca 3.000 de poştaşi să îşi poată lua concedii, având în vedere volumul de muncă.

La Ploiești, unde tot azi au ieșit în stadă 100 de poștași, sindicaliștii spun că li s-a promis o majorare cu 200 de lei a salariilor, dar că guvernanții încă nu le-au spus când vor primi banii.

Peste 200 de poştaşi au protestat, vineri și în Piaţa Civică din Vaslui, nemulţumiţi în special de nivelul  salariilor. Angajaţii Poştei au scandat ”Demisia!” şi ”Vrem respect!” şi au afişat pancarte cu mesaje împotriva conducerii Poştei precum ”Conducători ai Poştei, de ce oare ne sfidaţi şi cu dispreţ ne trataţi? Ruşine să vă fie!”.

3.000 de angajaţi de la Poşta Română au protestat la sfârșitul lunii septembrie în București.

posta-1

posta-2