Confidenţialitate

Angajații Ministerului Tineretului – în grevă japoneză, nemulțumiți de salarii (AUDIO)

Aproximativ 4.000 de angajaţi ai Ministerului Tineretului se află, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici şi a inechităţilor între aceleaşi categorii de personal.

Angajaţii mai spun că, săptămâna viitoare, vor organiza pichetări şi strângeri de semnături pentru grevă generală.

ChiAr dacă de la 1 ianuarie li s-a promis o creștere a veniturilor, situația stă exact invers – mulți angajați s-au trezit cu un fluturaș de salariu mai mic și cu sporuri lipsă, a declarat pentru Europa Fm, Andy Nagy – președintele Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net în cazul salariaţilor din federaţiile sportive naţionale) nediferenţiat pe funcţii, grade, trepte, gradaţii, a dus la apariţia unor inechităţi între aceleaşi categorii de personal. Indiferenţă şi lipsă de respect faţă de proprii angajaţi, dar şi modul incorect şi ilegal de relaţionare cu organizaţia sindicală au alimentat nemulţumirile existente şi ne obligă să recurgem la toate formele de protest şi anunţăm demararea programului de proteste cu grevă japoneză în toate instituţiile din Sport şi Tineret, pentru data de 19.07.2018. Angajaţii vor purta banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de situaţia salarizării din domeniile de activitate şi nesoluţionarea revendicărilor”, mai spune sursa citată.

Oamenii sunt nemulțumiți și de zilele lucrate în weekend și de sărbătorile legale, ore de lucru care nu sunt plătite.

”Asta este sclavie”, spune președintele sindicatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între nemulţumirile angajaţilor se numără următoarele: 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net; angajaţii nu sunt încadraţi diferenţiat în funcţie de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii lor; nu se acordă sporul de vechime; nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi nici orele suplimentare; nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional; începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile; funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, şofer, recepţioner, cameriste, profesor – antrenor).