Confidenţialitate

Angajații din sănătate și polițiștii protestează în fața instituțiilor centrale

Federaţia Sanitas pichetează Parlamentul, cerând un buget mai mare pentru sănătate. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de îngheţarea sporurilor.

„Proiectul de buget, așa cum arată acum, pune din nou SĂNĂTATEA pe un loc codaș în ceea ce privește alocarea bugetară! Federația SANITAS continuă seria protestelor pentru un buget care să fundamenteze UN SISTEM DE SĂNĂTATE MAI BUN și, implicit, pentru susținerea revendicărilor membrilor noștri de sindicat”, scriu, pe Facebook, cei de la Federația Sanitas.

Reprezentanții Federației Sanitas, strânși în fața Casei Poporului, cer un buget mai mare pentru Sănătate, mai ales în an de pandemie.

Liderul Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, atrage atenția că sindicaliștii iau în calcul și măsuri mai drastice de protest, cum ar fi grevele de avertisment.

Poliţiştii s-au strâns și ei, încă de dimineață, în faţa sediului Guvernului. Cer, între altele, bani mai mulţi pentru cei care sunt expuşi la un risc mai mare de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Sindicaliştii din Ministerul de Interne atrag atenția că poliţiştii judiciarişti nu primesc la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică deși lucrează în același ritm precum specialiștii din structurile de investigaţii criminale. Ei cer mai actualizarea normei lunare de hrană.

Foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania