Confidenţialitate

Angajaţii din penitenciare protestează, vineri, la Ministerul Justiţiei

Reclamând condiţiile de lucru improprii, deficitul de personal şi neplata orelor suplimentare nerecuperate, angajaţii din penitenciare protestează vineri, începând cu ora 10.00, în faţa sediului Ministerului Justiţiei din Capitală.

“Având în vedere că ministrul Justiţiei refuză dialogul, iar problemele din penitenciare continuă să rămână nerezolvate, vineri, 9 februarie 2018, la ora 10.00, vom fi prezenţi la sediul Ministerului Justiţiei cu o listă de revendicări pentru ministrul Tudorel Toader. Solicităm ministrului Justiţiei rezolvarea urgentă a problemelor legate de condiţiile de lucru improprii, deficitul de personal şi plata orelor suplimentare nerecuperate”, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sindicaliştii cer un plan de măsuri de îmbunătăţire a condițiilor de lucru şi un buget care să asigure implementarea acestuia.

“Nu doar deţinuţii, ci şi personalul penitenciarelor are dreptul la un tratament decent din partea autorităţilor”, atrage atenţia FSANP.

În ceea ce priveşte deficitul de personal, acesta este de aproape 40%, iar sindicaliştii acuză faptul că “ministrul Justiţiei ţine din octombrie 2017 la sertar Memorandumul privind scoaterea la concurs a funcţiilor vacante”.

“Având în vedere ca recenta suplimentare cu 1.000 de funcţii a statelor penitenciarelor este doar pe hârtie, posturile nefiind bugetate, cerem deblocarea concursurilor şi finanţarea posturilor vacante”, se arată în comunicatul FSANP.

De asemenea, sindicaliştii solicită promovarea rapidă a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate, atrăgând atenţia că “munca forţată este interzisă prin Constituţie”.