Angajaţii din mai multe primării din ţară, în grevă japoneză

Angajaţii din mai multe primării din ţară, între care cei din primăriie Alba Iulia, Braşov, Iași şi Cuj-Napoca sau Consiliul Judeţean Constanţa, sunt în grevă japoneză, nemulţumiţi de Legea salarizării unitare.

Funcţionarii din administraţia publică locală din judeţul Constanţa sunt şi ei în grevă japoneză, această formă de protest urmând să fie derulată pe parcursul întregului program de lucru de joi.

Funcționarii Publici au anunțat că pregătesc un miting de amploare în Capitală, anunțat pentru marți, 30 mai.

Aproximativ 650 de primării sau consilii judeţene din întreaga ţară şi-au întrerupt activitatea, miercuri, între orele 8.00 şi 13.00, în semn de nemulţumire faţă de Legea salarizării unitare.

Proiectul legii salarizării a ajuns la Camera Deputaţilor, care este for decizional în această speţă, termenul limită pentru depunerea amendamentelor fiind 29 mai, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, secretarul Camerei Ioana Bran (PSD).

Comisia pentru muncă urmează să dea raportul, în timp ce Comisia pentru buget şi cea juridică vor fi sesizate pentru avizare.

Termenul pentru depunerea amendamentelor este 29 mai, depunerea raportului urmând a avea loc până în 6 iunie.

Plenul Senatului a aprobat, marţi, Legea salarizării, cu 85 de voturi ”pentru”, 10 voturi ”împotrivă” şi 12 abţineri. Plenul Senatului a aprobat legea salarizării fără a admite niciunul dintre amendamentele respinse de Comisia de muncă săptămâna trecută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS