Confidenţialitate

Angajaţii Centrului de Transfuzii Craiova care vindeau pungi cu sânge , au fost reţinuţi

Cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Craiova suspectaţi că vindeau pungi cu sânge pacienţilor, pentru operaţii, au fost reţinuţi în noaptea de miercuri spre joi, de către procurorii Parchetului Tribunalului Dolj, fiind suspectaţi de luare de mită..

Asistentul Cristian Cosmin Magaon, în vârstă de 24 ani, şi registratorul Mihaela Oprişan (33 ani) au fost audiaţi, miercuri, mai bine de opt ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar la finalul acestora magistraţii au decis reţinerea celor doi pentru o perioadă de 24 ore.

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie-Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au făcut miercuri mai multe percheziţii la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine din Craiova, acestea încheindu-se după aproximativ trei ore.

Conform anchetatorilor, asistentul medical a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru o intervenţie chirurgicală.

“În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeaşi unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală.