Confidenţialitate

Angajații ANI vor beneficia de spor de risc și suprasolicitare neuropsihică | AUDIO

Angajații Agenţiei Naţionale de Integritate – ANI vor beneficia de spor de risc și suprasolicitare neuropsihică. Votul decizional s-a dat, azi, în Camera Deputaților. Sunt prea mulți angajați la stat și ,în curând, va fi nevoie de un spor pentru stat pe scaun, a reclamat opoziția.

AUR: „Sporurile aberante reprezintă una dintre cauzele pentru care bugetul României este grevat de mari probleme”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu votăm sporuri aberante. Acest spor pentru Agenția Națională de Integritate a fost introdus printr-un amendament și atrag atenția că sporurile aberante reprezintă una dintre cauzele pentru care bugetul României este grevat de mari probleme. Așa cum este și supraaglomerarea sectorului de stat în ceea ce privește angajările, așa cum este și politizarea consiliilor de administrație. Nu știu ce mai urmează, să votăm sporuri pentru cei care sunt stresați de ANI sau să votăm un spor pentru stat pe scaun, probabil”, a spus deputatul AUR Mihail Albişteanu.

Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate – prevede un amendament aprobat.

USR: „Interesul vostru este să vă plătiți din ce în ce mai mulți oameni la stat pentru că sunt pilele voastre politice”

Nicio săptămână fără bonusuri acordate clientele de partid, au subliniat deputații USR care au votat împotrivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nicio săptămână fără sporuri sau creșteri salariale pentru pilele voastre politice. Pentru care nu există nicio justificare, pentru care nu ați calculat impactul bugetar, pentru care nu ați respectat Constituția pentru că interesul vostru este să vă plătiți din ce în ce mai mulți oameni la stat pentru că sunt pilele voastre politice – de asta, nu dintr-un alt motiv”, a spus deputatul USR Cristian Seidler.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Legea avertizorilor de integritate, din nou în Parlamentul României. Miza: Deblocarea a 3 miliarde de euro din PNRR | AUDIO