Confidenţialitate

Andrei Roșu vrea să stabilească 3 recorduri mondiale de zbor cu un balon ultra-ușor

Cunoscut pentru dorința de a-și depăsi mereu limitele, Andrei Roșu își propune stabilirea unor noi recorduri mondiale de: durată, altitudine, distanță parcursă în zborul cu balonul.

În programul de pregătire, cu sprijinul Avenor College, Andrei Roșu a absolvit cursul de pilotaj pentru baloane cu aer cald, la școala Aimo Baloons, din Italia.

Andrei Roșu este deja omul recordurilor surclasate, al barierelor doborâte, omul gândului pozitiv și al spiritului de luptă și sacrificiu. Acum, Andrei intră în lupta pentru a-și învinge cea mai mare temere a sa: frica de zbor. Și o face în stil mare, cu gândul să doboare nu unul, ci trei recorduri mondiale.

Proiectul actual are ca țintă depășirea unor praguri omologate de către FAI – Federația Aeronutică Internațională, pentru categoria de baloane ultra-ușoare AX-03, 400-600 m3: 6165 metri altitudine, 341 km. distanță parcursă în zbor, 9 ore și 27 de minute durata zborului.

Cum primul pas spre reușită implică și un demers educațional, prima barieră de trecut a reprezentat-o cursul de pilotaj al unui balon cu aer cald, absolvit cu brio de Andrei, în Italia.