Confidenţialitate

Andreea Esca, în direct cu ascultătorii Europa FM: Lucrurile s-au schimbat, femeile au acces la funcții importante

Andreea Esca a spus, la Deșteptarea României, că lucrurile s-au schimbat destul de mult în România, astfel că tot mai mulți bărbați aleg să stea cu copiii, iar mamele merg la muncă:

„Lucrurile chiar s-au mai schimat în familiile din România. Eu nu-mi imaginez tatăl meu să fi stat acasă și să facă tot felul de lucruri. Tatăl meu a fost inginer, dar cred că era foarte rar ca un bărbat să se ocupe atât de mult de un copil așa cum se întâmplă acum. Uite că lucrurile se schimbă, bărbații sunt mult mai de ajutor femeilor Cred că e legat și de situația financiară.”

Această schimbare s-a petrecut datorită faptului că acum femeile au acces la funcții la care în trecut doar visau, este de părere Andreea Esca:

„Eu cred că este o altă generație care funcționează diferit, după criterii diferite, care ajută mult mai mult în familie față de cum era generația părinților noștri și asta în primul rând datorită faptului că femeile au acces la funcții mult mai importante, care înseamnă mai mult timp petrecut la serviciu și atunci se ajută între ei.”

Pe de altă parte, jurnalista spune că succesul nu trebuie măsurat doar prin prisma unei cariere:

„O femeie de succes nu înseamnă să ai doar succes profesional, o femeie de succes înseamnă și să crești un copil extraordinar.(…) Femeile să se gândească foarte bine și să recunoască ce le face fericite. Dacă le face fericite să aibă doar o carieră, foarte bine, daca le face fericite să aibă doar copil, foarte bine, dacă le face fericite amândouă, e la fel de bine. (…) Astea mi se par dureroase, toate aceste judecăți pe care le primesc femeile la un moment dat chiar nu cred că trebuie să le pese.”
Urmăriți emisiunea integrală: