Confidenţialitate

Andreea Esca: “Da, am fost bolnavă de Covid-19”

Luni seară, Andreea Esca a vorbit pentru prima dată despre starea ei de sănătate, într-un interviu acordat jurnalistului Cosmin Stan, la Pro TV.

Cosmin Stan a întrebat-o, la începutul interviului, dacă a fost sau nu bolnavă.

“Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii, și mulțumită lui Dumnezeu și medicilor extraordinari, alături de care am trecut în această perioadă nefericită, suntem bine și avem un rezultat negativ astăzi, toți trei”, a răspuns Andreea Esca.

Andreea Esca a povestit că soțul ei, Alexandre Eram, care nu suferea de nicio boală cronică și este nefumător, a făcut cea mai gravă formă dintre cei trei. Alexandre Eram a fost transferat la terapie intensivă, iar plămânii i-au fost afectați într-un timp extrem de scurt.

Organismul a reacționat violent într-un timp extrem de scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. A ajuns dintr-un om extrem de puternic și de sănătos, îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, până când a avut acea mască, practic nu mai ai cum să vorbești, dar atâta timp cât a putut să vorbească și să comunicăm, îmi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul. Nu mai pot”, a explicat Andreea Esca.

Alexandre Eram a urmat un tratament cu plasmă, dar rămâne în spital până când situația lui medicală se va îmbunătăți.

“La un moment dat mi-a scris Alex un mesaj, pentru că nu mai putea să vorbească, și mi-a spus nu știu ce să fac, mă simt rău, din ce în ce mai rău și mi se propune să fac această trasfuzie cu plasmă de la bolnavi, pentru că altfel va fi mult mai rău. Sigur că avea dubiile lui, pentru că e vorba de o transfuzie și te gândești la tot felul de lucruri, însă am spus da, da, spune da și hai să facem asta pentru că lucrurile se văd că nu merg înspre bine. Ceea ce s-a și întâmplat și am făcut foarte bine că am făcut această alegere, pentru că a început să i se îmbunătățească considerabil starea de sănătate.”

“Rezultatul tuturor a fost negativ. Eu sunt bine, Aris este bine, din păcate Alex mai trebuie să stea câteva zile în spital, pentru că la el va mai dura această recuperare a plămânilor”, a completat jurnalista.

“Nu lăsați garda jos! Cu siguranță, virusul există.”, a fost mesajul Andreei Esca, la finalul interviului, pentru urmăritorii ei.