Confidenţialitate

André Rieu, distins cu premiul internaţional “Prietenii României”: “Sunt foarte mândru de acest premiu” – VIDEO

André Rieu a primit, marți, premiul internațional “Prietenii României”, în cadrul galei Premiilor de Excelență în Civism “Om între oameni”. Artistul a mărturisit că acest premiu îl face “foarte mândru” şi că are o relație specială cu publicul din România.

Pentru că nu a putut fi prezent la evenimentul ce a avut loc la București,  André Rieu a trimis un mesaj înregistrat.

“La vârsta de 66 de ani m-am îndrăgostit, din nou, de România și de români. În timpul celor șapte concerte am fost impresionat de spectatorii români. Simt că am o relație specială cu publicul. Sunt foarte mândru de acest premiu.”, a declarat André Rieu.

“Românii au fost afectați, la sfârșitul lui octombrie, de o tragedie ce a apărut în jurnalele de știri din întreaga lume. Am fost profund șocat de ce s-a întâmplat la club Colectiv. Tot ce vă pot oferi este muzica mea și sper ca suma strânsă din vânzările DVD-ului meu îi vor ajuta pe toți cei afectați”, a mai adăugat artistul.

 

Printre laureații ediției actuale a galei Premiilor de Excelență în Civism “Om între oameni” s-au aflat de asemenea: Ilie Năstase, care a primit premiul Excelență în sport, Dumitru Prunariu, care a primit premiul “Aspirație și cutezanță”, Dorel Vișan — premiul “Magia Cuvântului”, Mircia Dumitrescu — premiul “Patriarhul Artelor”, Nicolae Tănase — premiul “Spiritualitate și har”, Nicolae Zamfir — premiul “Știința mileniului trei” și cadrele medicale care au ajutat victimele de la Colectiv — premiul “Medicina — corifeii vieții”.

Violonistul şi compozitorul olandez André Rieu, împreună cu Orchestra Johann Strauss, vor concerta, din nou, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti pe data de 11 iunie 2016.