Confidenţialitate

Anchete la Arad după ce un șofer a fost prins circulând cu un bolid de lux cu numere de înmatriculare false

Mai multe anchete sunt în desfășurare în Arad pentru a descoperi cum a fost posibil ca un bolid de lux, în valoare de circa 260.000 de euro, să fie introdus în România fără a avea numere de înmatriculare proprii.

Mai mult, sunt cercetări și pentru a afla ce căuta un polițist în mașina oprită în trafic în Arad în timp ce avea numere false, iar șoferul austriac aparent ar fi fost sub influența drogurilor. Tânărul agent este de la Biroul de Ordine Publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anchetele au început după ce un bărbat de 44 de ani, cetățean austriac, a fost oprit, de către polițiștii rutieri in noaptea de sâmbătă spre duminică, la un control de rutină, în timp ce conducea printr-o zonă circulată din Arad.

Primele cercetări față de bărbat arată că automobilul în valoare de 260.000 de euro avea numere de înmatriculare, care aparțin unei alte mașini din colecția sa, tot o marcă de lux.

Mai mult, șoferul austriac ar fi consumat substanțe cu efect psioactiv, cel mai probabil cocaină, arată testarea rapidă drug test.

Bărbatul este un afacerist potent, care se ocupa cu terenuri date în arenda în Arad si detine hoteluri în Austria.

De ziua lui si-ar fi facut cadou trei bolizi de lux, printre care si masina cu care a fost prins. Pentru ca nu avea înca numere pe autoturismul de 260.000 de euro, austriacul a folosit numerele de înmatriculare ale altui bolid de lux pe care îl detine.

El a declarat anchetatorilor că le-ar fi spus politistilor de frontieră acest lucru la intrarea in România, însă acestia ar fi fost… fascinati de masina si l-ar fi lăsat să treaca fără să verifice că autoturismul are numere care aparțin unui alt automobil.

Astfel, austriacul nu si-a mai pus problema că ar comite o ilegalitate.

Așa că se face anchetă internă în Poliția de frontieră din Arad.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă:

 „În momentul de față se efectuează verificări cu privire la situația mijlocului de transport, urmând ca la finalizarea acestora să revenim cu detalii.”

Însă anchetele în insituțiile MAI nu se opresc aici. Când a fost oprită în trafic în timp ce circula cu numere false și cu șofer posibil drogat, în mașina cu probleme se afla, în calitate de pasager un polițist, care era în civil și în timpul liber. Acesta s-ar fi intâlnit cu austriacul într-un club.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Mădălin Florin Herbei

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale.”

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Foto: Inquam Photos / George Călin