Confidenţialitate

Anchete în Vrancea, după o petrecere care ar fi avut loc în week-end la un restaurant din Focșani

ITM face verificări, în timp ce la IPJ Vrancea au loc anchete interne, pentru că la eveniment ar fi participat și polițiști.

Organizatorul petrecerii ar fi un om de afaceri cu un trecut controversat și o condamnare la activ pentru infracțiuni economice.

La ziua lui ar fi participat, printre alții, primarul Focșaniului, șefi din ANAF de la Constanța, Galați, dar și din plan local, procurosul șef al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Focșani, președintele Judecătoriei Focșani, dar și polițiști.

Prefectul a transmis o adresă premierului Florin Cîțu, dar și miniștrilor care au în subordine instituțiile ai căror reprezentanți ar fi participat la această petrecere.

Unii dintre aceștia recunosc că au luat parte la eveniment, dar spun că a fost doar o masă la care s-au respectat măsurile impuse.

Alții spun că au luat doar masa la restaurantul la care a avut loc petrecerea și că prezența lor acolo a fost o coincidență, pentru că nu s-au numărat printre invitați.

Unul dintre cei nominalizați este  directorul adjunct al ITM Vrancea, Sebastian Ciocan, care neagă participarea la eveniment, dar spune că instituția a început verificări, la solicitarea prefectului.

Totodată, prefectul a sesizat și poliția, care a dat deja 24 de amenzi în sumă de 13.000 de lei.

3 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru organizarea evenimentului, iar 20 pentru participare.

De asemenea, a fost sesizată și Direcția de Sănătate Publică Vrancea, căreia prefectul i-a cerut o anchetă epidemiologică și izolarea cazurilor suspecte de COVID-19.