Ancheta VITALAIRE: Aproape 1.000 de dosare civile pe masa judecătorilor din Iași – FOTO

Aproape o mie de dosare civile pe rolul instantelor de judecata din Iasi dupa ancheta publicata de Gazeta Sporturilor privind posibilele acte de inselaciune ale firmei VITALAIRE.

Multinationala, cu unul dintre sedii în Iași, execută silit mii de bătrâni dependenți de aparate de oxigen.

Reprezentanța din România a corporației franceze Air Liquide Vitalaire derulează contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurări de Sănătate județene.

Trei mii de procese la nivel national, potrivit Gazetei Sporturilor, intre pacienti care au inchiriat aparate de oxygen si compania Vitalair.

Jurnalistii scriu ca pe baza unor facturi contrafacute, firma i-ar executa în instanță pe bolnavii cei mai vulnerabili.

Penalitatile sunt de aproape 40 la suta pe an. Numai la Iasi sunt aproape o mie de dosare, spune Camelia Toderica, purtator de cuvint Judecatoria Iasi.

Deși, potrivit Gazetei Sporturilor, ar  exista nesfârșite plângeri de la oameni, niciuna dintre autoritățile sanitare nu i-a ascultat pe pacienți.

vitalaire-02 vitalaire-03

Acum, potrivit  declaratiilor șefilor firmei declaratii publicate de jurnalistul Catalin Tolontan, , s-a redus speranța de viață, Casa de Asigurari de Sanatate le decontează oxigenul doar pacienților aflați în stadiul 4 în anumite boli.

Firma mai susține că „cei de la Casa de Asigurări poartă responsabilitatea pentru acest număr uriaș de procese”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS