Anchetă penală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunţat într-un comunicat de presă că s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Comunicatul parchetului a venit la scurt timp după ce conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Covasna a confirmat că un medic a fost diagnosticat cu coronavirus.

„Organele de cercetare au reţinut că un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof din municipiul Sfântu Gheorghe, s-a aflat în cursul lunii martie în Austria şi, în data de 21 martie, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. În urma verificărilor, s-a stabilt că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară”, se subliniază în comunicatul parchetului.

Între timp, conducerea spitalului a comunicat că testele făcute angajaţilor care lucrează la secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri sunt negative.

În prezent, în total, 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu medicul testat pozitiv, sunt izolate în cele trei secţii.

De asemenea, au fost stopate internările, a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări, iar toți pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie urmează să fie redirecționați, redirecționate către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS