Confidenţialitate

Anchetă penală la Spitalul din Giurgiu după ce o pacientă acuză că a fost sechestrată | AUDIO

Este anchetă penală la Spitalul din Giurgiu, unde o pacientă acuză că a fost abandonată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente.

Faptele de care este acuzat personalul medical din Giurgiu s-ar fi petrecut în vara anului anului trecut. O femeie, suspectă de infecție cu SARS-CoV-2, a stat inchisa intr-un container al unitatii medicale mai multe ore, până când i-a venit rezultatul testului COVID-19.

4 persoane – medici și infirmiere –au fost puse sub urmărire, însă niciuna nu are calitate de suspect, in cadrul anchetei penale  pentru neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, Petrică Marius Popa,  spune că se fac verificări pentru a se stabili responsabilitățile fiecaruia dupa care se va vedea dacă vreunul dintre suspecti si-a încalcat atributiile.

În Capitală, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, pe 25 martie, un bărbat a reclamat că în arest a fost stat în aceeași încăpere cu un suspect de Covid. Ulterior, colegul de celulă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu