Confidenţialitate

Anchetă la un liceu din Tecuci după ce o bătaie între elevi a apărut în spațiul public | AUDIO

Încăierarea generală între elevi a avut loc la Colegiul Național de Economie și Agricultură din Tecuci. În imaginile apărute în mediul online se vede cum mai mulți băieți și fete se bat în toată regula, în timp ce ceilalți colegi filmează și se distrează.

Chiar dacă faptele incalificabile s-au petrecut înainte ca elevii să intre în vacanța mare, autoritățile au început anchete. Poliția din Tecuci a anunțat că a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe și face cercetări pentru a stabili identitatea tuturor elevilor care au participat la încăierarea generală.

Cu un pas înainte pare a fi Inspectoratul Școlar din Galați, care a stabilit că elevii care s-au bătut în școală sunt în clasa a 10-a și nu pot fi exmatriculați, potrivit legii.

După stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs violențele, elevii implicați se vor alege cu nota scăzută la purtare. Având în vedere că sunt minori, dar au peste 14 ani, elevii bătăuși ar putea fi cercetați penal și sancționați doar dacă o expertiză medico-legală psihiatrică stabilește că aveau discernământ când au comis faptele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu