Confidenţialitate

Anchetă la un colegiu din Brăila

Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila în urma unei petiţii anonime prin care se reclamă modificarea notelor mai multor elevi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila afirmă că „există indicii” că reclamaţia are temei.

Potrivit inspectorului general al instituției, Cătălin Canciu, o echipă din Corpul de Control al Ministrului a sosit, marţi, la colegiu pentru a verifica dacă în decursul anului şcolar trecut notele mai multor elevi au fost modificate la matematică, română şi biologie.

Conform petiţiei, notele mai multor copii ar fi fost mărite, de la 6 sau 8 la 10, pentru a influenţa clasamentul premianţilor.

Șeful ISJ Brăila, susține că o petiţie similară ar fi fost transmisă la sfârșitul anului şcolar trecut, motiv pentru care a solicitat conducerii colegiului demararea anchetei.

La acel moment însă, coducerea Colegiului „Nicolae Bălcescu” ar fi decis să claseze petiţia pe motiv că este anonimă, desi există indicii că reclamaţia care vizează modificarea notelor mai multor copii ar fi întemeiată.

„Corpul de Control al ministrului a descins acolo pentru a face verificări care să stabilească clar dacă au fost sau nu mărite notele mai multor copii, cu intenţia de a modifica ierarhia la final de an şcolar”, a declarant Cătălin Canciu.