Confidenţialitate

Anchetă la Spitalul județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce o pacientă a fost plimbată între spitale | AUDIO

Se face anchetă la Spitalul județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce o pacientă bolnavă de Covid 19 a fost plimbată între două spitale timp de 4 ore. Echipajul ambulanței care o preluase a fost nevoit să însoțească pacienta în această perioadă, deși existau și alte solicitări la care trebuiau să intervină.
Bătrâna în vârstă de 78 de ani a fost preluată de acasă, vineri, de o ambulanță și dusă la Spitalul de Urgență din Targu-Jiu. Medicii de aici au considerat că starea de sănătate a acesteia este gravă și au dispus transferarea, tot cu o Ambulanta, la Spitalul Judetean de Urgentă din Targu-Jiu.

După ce a fost consultată și la acest spital, medicii acestei unități spitalicești au considerat, la rândul lor, ca nu se impune internarea aici și au recomandat ca echipajul ambulanței să ducă pacienta la spitalul de unde fusese trimisă, având in vedere ca nu existau nici locuri suficiente in acest spital. Ambulanta a dus-o din nou la Spitalul de Urgentă din Targu-Jiu unde a fost internata pe secția tampon de medicină internă. Femeia a fost ulterior confirmată cu Covid 19 și din nou transferată la Spitalul suport Covid din Dobrița.

Toată această plimbare între spitale a durat aproximativ 4 ore, timp in care un echipaj a rămas cu pacienta. Angajații ambulanței au fost cei care s-au revoltat pe această situație, având in vedere că ieșiseră din tură. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Targu-Jiu a demarat, în această dimineața, o anchetă internă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Mladin