Ancheta la Ministerul Sanatatii si in cateva spitale din capitala: aparatura de 7 milioane de euro cumparata ilegal

Sumele proveneau de la Banca Mondială, iar ilegalitățile ar fi fost săvârșite între anii 2007-2008.

În ancheta DNA privind presupuse fapte de corupție la cumpărarea de aparatură medicală ar fi implicați directori din aceste instituții.

Sumele proveneau de la Banca Mondială, iar ilegalitățile ar fi fost săvârșite între anii 2007-2008.

Anchetatorii au ridicat ieri mai multe documente și probe de la Ministerul Sănătății și de la mai multe spitale din Capitală.

Procurorii au descins la sediul Ministerului Sănătății și la alte 4 instituții sanitare din Capitală: Polizu, Cantacuzino, Asociaţia de Neonatologie, dar și la Institutul de Urgență Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. C.C. Iliescu’.

S-au ridicat mai multe documente și chiar computerul șefului șefului Clinicii de Neonatologie de la Institutul Cantacuzino.

Procurorii DNA au suspiciuni că au fost săvârșite fapte de corupție la achiziția de aparatură medicală.

E vorba de bani obținuți de la Banca Mondială în perioada 2007-2008, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Răzvan Vulcănescu.

Potrivit unor surse judiciare, mai mulți funcţionari publici ‘medici cu renume ar fi dat preferenţial contracte unei firme olandeze din domeniul medical.’

Doctorii ar fi primit în schimb diverse bunuri şi servicii.

Deocamdată, urmărirea penală a fost începută IN REM – adică prin raportare la fapte, fără ca vreo persoană să fie inculpată în acest caz.