Ancheta interna la penitenciarul din Craiova (AUDIO)

TBC și brânză cu aflatoxină în Penitenciarul Pelendava din Craiova. Administrația Națională a Penitenciarelor a demarat o anchetă internă în unitatea de detenție.

Măsura a fost luată după ce în mass-media au apărut informații referitoare la un deținut bolnav de tuberculoză care nu ar fi fost izolat de restul persoanelor aflate în închisoare. Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor vrea să verifice dacă procedurile şi recomandările medicilor specialişti au fost respectate.

Reprezentanți Penitenciarului Pelendava spun că în acest an au fost confirmate două cazuri de TBC în rândul persoanelor aflate în detenție, dar că au fost luate măsuri de prevenție. Și anume, cei doi deținuți au fost transferați într-un penitenciar-spital, spațiile de detenție au fost dezinfectate și s-au făcut investigaţii medicale amănunţite și celorlalți deținuți.

Pe de altă parte, în cadrul Penitenciarului, inspectorii DSV au găsit peste 250 kg de brânză cu aflatoxină. Reprezentanții unității de detenție susțin că întreaga cantiate infestată a fost distrusă prin incinerare.