Confidenţialitate

Anchetă în Mureș, după ce mai multe buletine de vot prin corespondență pentru alegerile din Ungaria au fost găsite în moloz | AUDIO

În Ungaria, au loc duminică alegeri parlamentare, iar primele incidente au apărut deja în România. Poliţiştii din judeţul Mureş au deschis o anchetă după ce pe un teren viran din zona localităţii Livezeni au fost descoperite, printre resturi de moloz, mai multe buletine de vot prin corespondenţă.

Pe de altă parte, cu ocazia alegerilor, în județul Satu Mare, trei puncte de trecere a frontierei spre Ungaria vor fi deschise temporar la Horea, Peleş şi Bercu.

La agerile parlamentare de duminică, partidul premierului Viktor Oban se confruntă pentru prima dată cu o opoziție solidă, formată din şase partied.

Ultimele sondaje arată că FIDESZ, partidul de guvernământ al premierul ungar Viktor Orban, este cotat cu  șanse să obțină 40% din voturi, iar Opoziția între 32 și 36 %, dar aproximativ 20% dintre votanţi sunt indecişi.

În timp ce prim-ministrul de la Budapesta spune că miza alegerilor este dacă Ungaria se implică sau nu în război, candidatul comun al opoziţiei spune că bătălia se va da pentru aducerea democrației înapoi în țara vecină.

La alegerile de duminică pot vota și maghiarii din România.

Poliștii mureșeni au găsit pe un teren viran de lângă o groapă de gunoi din județ,  mai multe plicuri desigilate şi buletine de vot.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Kovacs Mihaly Levente, a declarat, pentru Agerpres, că această situaţie ar fi o diversiune creată de opoziţia din Ungaria.

A reacționat și candidatul opoziţiei pentru funcţia de prim-ministru al Ungariei. Péter Márki-Zay a declarat, pe pagina sa de Facebook, că solicită anularea voturilor care se trimit prin corespondenţă, acuzând puterea că ar dori fraudarea alegerilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.