Confidenţialitate

Anchetă în cazul femeii care s-a aruncat de pe blocul unde a stat aproape 36 de ore

O comisie formată din angajați ai ISU și ai Poliției Române va analiza modul în care au fost urmate procedurile în cadrul operațiunii de salvare, spune secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Negociatorii și nici soțul ei nu au reușit să o convingă să renunțe la gestul său.

        Femeia în vârstă de 53 de ani a stat aproximativ 36 de ore pe terasa unui bloc situat în centrul Capitalei, amenițând că se va sinucide.  Lucra ca femeie de serviciu chiar în acel bloc, iar apropiații spun că de mai bine de doi ani suferea de o depresie după ce fiica sa, unicul copil, murise de cancer.

Negociatori specializați în astfel de cazuri, dar și soțul ei au încercat în zadar să o convingă pe femeie să coboare.

La fața locului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București au adus din Argeș o pernă uriașă gonflabilă, însă femeia a căzut în gol de la etajul 8 înainte ca perna să fie umflată.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că o comisie va analiza modul în care au fost urmate procedurile în cadrul operațiunii de salvare și se vor lua măsuri dacă se constată că nu s-au respectat toți pașii. Oficialul a spus că la fața locului au fost mulți oameni cu experiență și totuși nu au putut să prevină sinuciderea.