Ancheta in cazul copilului mort la strandul din Vaslui bate pasul pe loc (AUDIO)

Polițiștii care investighează cazul copilului mort la ștrandul din Vaslui, în urmă cu aproximativ 10 zile, nu pot continua ancheta deoarece reprezentanţii primăriei nu au pus nici până acum la dispoziţia anchetatorilor o serie de documente.

Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al IPJ a declarat că au fost solicitate o serie de documente de la primărie pentru a vedea dacă există personal desemnat pe linie de siguranţă şi în cazul în care există, dacă salariaţii şi-au respectat atribuţiunile de serviciu. Primarul Vasile Pavăl a refuzat să facă vreo declarație referitoare la acest subiect.

Ştrandul se află în subordinea Primăriei Vaslui, iar conducerea instituției consideră că, din punct de vedere administrativ, lucrurile au fost în ordine. Cu toate acestea, ștrandul a fost închis după ce un copil a murit înecat. Ștrandul a fost deschis în luna iunie, iar de atunci apa nu a fost schimbată. Ca să găsească trupul baiatului a fost nevoie de intervenția scafandrilor deorece apa din bazin era tulbure. Mai mult, bazinul are o porțiune adâncă de 5 metri, dar cu toate acestea zona nu era delimitată.