Confidenţialitate

Anchetă în cazul certificatelor false de vaccinare | AUDIO

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că a început o anchetă în dosarul certificatelor false de vaccinare.

O investigație realizată de Digi 24 a arătat că pe rețeaua rusească Telegram, se vând astfel de documente falsificate care atestă că vaccinarea s-ar fi făcut la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. La acest spital, nu există centru de vaccinare.

Ministrul de interne, Lucian Bode:

”Este o anchetă în curs, lucrăm să-l identificăm pe cel care a încercat și nu a reușit, din fericire, să vândă acel certificat de vaccinare fals. Sigur că infractorii și infracționalitatea evoluează foarte mult, în pandemie am văzut cu ce ne-am confruntat, vor mai apărea astfel de situații, dar ori de câte ori sunt vom interveni prompt”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat atrage atenția asupra pericolelor la care se expun cei care își cumpără certificate false de vaccinare:

”Dacă te îmbolnăvești, medicul abordează altfel o persoană care știe că e vaccinată decât o persoană care știe de la început că nu este vaccinată. Este periculos și pentru ceilalți și pentru persoanele care folosesc astfel de metode. E clar că trebuie soluționate cât mai repede și atragem atenția posibililor pacienți, persoanelor nevaccinate, să nu recurgă la astfel de situații”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID a depășit 1000 de cazuri zilnic, Raed Arafat a vorbit și despre pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

”Crește numărul paturilor de Terapie Intensivă, urmărim ce se întâmplă, Centrul Național de Coordonare a început să crească nivelul sau capacitatea de lucru și ne pregătim și mai bine pentru următoarea perioadă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.