Anchetă în cazul autocarului răsturnat în Brașov: autovehiculul va fi expertizat tehnic

Poliţiştii şi procurorii încearcă să afle cauza accidentului de vineri, de pe DN1, în localitatea brașoveană Perșani. Pincipalele variante pe care le iau în calcul sunt imprudenţa şoferului sau o defecţiune tehnică, în condiţiile în care martorii au spus că au văzut fum ieşind din roţile maşinii, iar pasagerii din autocar au declarat că şoferul a încercat cu disperare să frâneze şi să evite impactul. De aceea, va fi făcută o expertiză tehnică a autovehiculului, care va arăta dacă acesta a avut sau nu defecţiuni.

 

Pe de altă parte, autocarul avea inspecţia tehnică valabilă, dar fusese modificat. Astfel, în acte, autovehiculul era prevăzut cu 24+1 locuri, dar în realitate erau 28+1 locuri, fiind montate scaune suplimentare. De asemenea, autocarul nu avea centuri de siguranţă.

 

Între timp, rezultatele probelor biologice au arătat că şoferul autocarului nu consumase băuturi alcoolice. Totodată, anchetatorii au restituit familiilor victimelor toate bunurile.

 

În acest moment, mai sunt internați şase răniți: patru în spitalele din Braşov şi doi la Iaşi. În accident şi-au pierdut viaţa patru persoane, iar 26 au fost rănite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS