Confidenţialitate

Anchetă la Galați în cazul celor 5 minori abuzați de propria bunică. Poliția a emis un ordin de restricție împotriva femeii | AUDIO

Poliția și Parchetul din Galați fac anchetă în cazul celor cinci minori abuzați fizic și emoțional de propria bunică, în casa căreia au fost plasați în urmă cu 10 ani. În caz a fost deschis un dosar penal de violență în familie. Poliția a emis un ordin de restricție împotriva bunicii agresoare. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu aproape 10 ani, cei cinci minori trăiau în Spania cu părinții lor.

Tatăl copiilor a ajuns în închisoare, iar mama a cerut ajutor autorităților iberice fiindcă nu îi putea crește singură. Atunci, copiii au fost preluați de asistența socială din Spania și apoi trimiși în România, unde Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului din Galați i-a plasat bunicii paterne.

Copiii au fost înghesuiți într-o singură cameră, în care încăpeau doar cele 5 paturi supraetajate și unde își făceau temele pe genunchi, când au ajuns la vârsta de mers la școală. Bunica minorilor a montat o cameră de supraveghere în dormitorul copiilor pentru a-i monitoriza pas cu pas.

Copiii care au astăzi între 10 și 17 ani au fost supuși la cumplite abuzuri fizice, psihice și emoționale. Nu primeau mâncare suficientă și, adesea, se culcau flămânzi, iar când îndrăzneau să se plângă că le este foame erau bătuți fără milă, înjurați și umiliți.

Între timp, mama copiilor s-a întors în România, iar unul dintre băieți a fugit din casa bunicii, de unde a luat și un card cu imaginile filmate în camera video cu care s-a dus direct la Poliție, la sfârșitul săptămânii trecute.

Polițiștii i-au luat și pe ceilalți patru minori din custodia bunicii violente și au emis imediat un ordin de restricție împotriva femeii, care nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de copii, de casa în care aceștia locuiesc acum cu mama lor și de școlile la care ei învață.

Linie telefonică gratuită pentru raportatea și prevenirea cazurilor de violență împotriva copilului: 119

Pentru a sesiza cazurile de abuz, neglijare și exploatare a copilului sau dacă sunteți martorul unei agresiuni împotriva unui minor, puteți apela gratuit numărul unic național – 119.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Dosarul „10 august”. Primul termen al procesului are loc astăzi. Avocatul victimelor: „Se va încerca tergiversarea acestei cauze pentru a se ajunge la prescripție” | AUDIO