Ancheta dificila in cazul celor 12 copii din Focsani care au ajuns ieri la spital de la gradinita cu toxiinfectie alimentara (AUDIO)

Grădinița particulară unde s-au imbolnavit copiii functioneaza ilegal şi e de negasit. Nu are avize de funcţionare, iar părinţii refuză să spună unde e situată. Autorităţile sanitare au apelat la Poliţie ca să poată găsi grădiniţa.

Direcţia de Sănătate Publică a declanşat ancheta imediat după ce, cei 12 copii au ajuns de la grădiniţă la spital cu toxiinfecţii alimentare. Numai că, stupoare! Grădinița particulară este de negăsit. În zadar au încercat inspectorii sanitari să găsească o grădiniță, care funcționează ilegal, fără aviz sanitar. Tocmai de aceea, s-a apelat la ajutorul poliției.

Ancheta este mult îngreunată de refuzul părinților de a da detalii despre grădinița respectivă. Nici unul dintre părinți nu a vrut să spună unde este situată unitatea privată de învățământ care funcționează în mod ilegal. 10 din cei 12 copii care au ajuns la spital au rămas internaţi peste noapte după ce au mâncat la grădiniţă mămăliguță cu brânză, caș și ouă fierte.