Ancheta de coruptie la Spitalul de Urgenta din Vaslui

Mai mulţi medici spun sunt bănuiţi că luau mită de la paciente în funcţie de riscurile fiecărui caz.

Se extinde ancheta de corupţie la Spitalul de Urgenţă din Vaslui.

Dupa mai multe zile de audieri anchetatorii au stabilit ca la spitalul din Vaslui apelau pacientele care erau refuzate de alte unităţi, tocmai pentru că manevrele nu erau legale. In acelasi timp, numarul pacientilor care reclama ca medicii le percep bani pentru a fi tratati creste.

Tot mai multe foste paciente ale medicilor Simona Botez şi Doina Andrei de la Spitalul de Urgenta Vaslui au denunţat procurorilor in ultimele saptamani că au fost condiţionate să dea bani pentru a naşte sau pentru alte servicii medicale ginecologice.

Potrivit anchetatorilor medicii incasau aproape in fiecare zi mita de la pacienti, iar sumele variau de la 50 pana la 2000 de lei in multe cazuri. Procurorii sustin că, nu de puţine ori, medicii solicitau şpaga prin intermediul asistentelor. Sumele percepute de doctoriţe erau proporţionale cu riscurile la care erau expuse pacientele. Astfel cu cat o sarcina era mai avansată, cu atât mita era mai mare.

Reputaţia doctoriţelor de a face avorturi ilegale era de notorietate, astfel că la spitalul din Vaslui ajungeau pacientele pe care medicii din alte spitale le refuzau, tocmai din cauza riscurilor la care erau supuse în urma unor astfel de intervenţii.

Doina Andrei şi Simona Botez se afla in arest preventiv, iar colegul lor, medicul Adrian Tanasescu este cercetat in libertate. Toti sunt acuzati alaturi de alte cadre medicale de fapte de coruptie.