Ancheta accident A2: Ultima mașină din carambolaj avea kilometrajul blocat la 118km/h

Apar date despre mașinile implicate sâmbătă în carambolajul de pe Autostrada Soarelui, acolo unde 29 de mașini s-au ciocnit din cauza ceții.

Prima mașină implicată în accident era condusă de un instructor auto. Acesta a declarat anchetatorilor că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră, din cauza ceții. În plus, a declarat că a vazut și atenționarile de pe panourile de avertizare, care sfătuiau șoferii să reduca viteza. Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un Volkswagen Golf. Surse apropiate anchetei, citate de News.ro, arată că ultima maşină care a lovit șirul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră.

Sâmbătă, au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzi, iar astăzi sunt audiați încă aproape 20 de șoferi.

Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, George Grigore anunță ca începând de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale maşinilor, iar apoi vor fi restituite proprietarilor.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit iar 56 au fost răniţi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul acestui accident, iar încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în urma anchetei procurorii să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS