Confidenţialitate

Anchetă a Comitetului Olimpic în cazul atletei din Belarus care era să fie repatriată cu forța

Comitetul Olimpic International a deschis oficial o anchetă privind acuzatiile unei atlete din Belarus care ar fi fost la un pas de a fi repatriată cu forţa ieri, după ce și-a criticat antrenorii la Jocurile Olimpice.

Polonia i-a acordat  o viză umanitară atletei belaruse  care s-a refugiat în incinta Ambasadei Poloniei în Japonia.

Incidentul readuce în prim-plan situația politică din Belarus, unde președintele Alekandr Lukașenko ar fi încercat să reprime vocile opozanților săi în mai multe rânduri.

Comitetul Olimpic International ancheteaza tentativa de a o forta pe atleta belarusa sa se intoarca in tara cu forta – dupa ce si-a criticat antrenorii la JO.

Reprezentantii echipei din Belarus a JO spun ca a atleta Krystina Timanovskaya a fost inlaturata din echipa din cauza starii sale emotionale.  Pana

In varsta de 24 de ani, sportiva belarusa ar fi trebuit să concureze ieri în cursa de 200 de metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a fost dusă pe aeroportul din capitala niponă de oficiali ai echipei olimpice din țara sa.   Sportiva a refuzat însă repatrierea si de teama pentru siguranta sa s-a refugiat în incinta Ambasadei Poloniei în Japonia.  Polonia i-a acordat  o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţima-nuskaia.

Un secretarul de stat american a condamnat tentativa Belarusului de a forta atleta sa paraseasca Tokyo, subliniind ca astfel de actiuni incalca grav drepturile omului.