Confidenţialitate

Anastasiia Konovalova: E dificil să lucrezi cu copiii refugiați ucraineni care eu trecut efectiv prin iad. Au văzut oameni murind, au locuit în subsoluri | VIDEO

Anastasiia Konovalova, profesoară de limba engleză din Ucraina, a fost invitata lui Cătălin Striblea în Ediția specială „România în Direct” de vineri, alături de Anca Grădinaru și Ioana Ene Dogioiu. Anastasiia Konovalova a spus la Europa FM că nu se poate angaja ca profesor în România pentru că diplomele ei, dar și ale altor profesori din Ucraina nu pot fi recunoscute aici.

Anastasiia Konovalova: Guvernul României nu ne poate angaja și nu ne poate recunoaște diplomele ca să fim plătiți

„Mulțumită oamenilor din România, primim mâncare, locuim mulțumită lor și lucrăm pe gratis. Am reușit să ajungem la câteva organizații internaționale și sper că vor exista bani, haine și mâncare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din păcate, Guvernul din România nu ne poate angaja și plăti pentru că nu suntem profesori din România și diplomele nu ne sunt recunoscute, însă ne-a ajutat foarte mult cu spațiiile de cursuri și cu activitate acelor care asigură întreținerea. Cu salariile vom fi ajutați de organizații internaționale, dar este un proces foarte mult”, a spus Anastasiia Konovalova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anastasiia Konovalova: Este greu să lucrezi cu copiii din Ucraina care au trecut efectiv prin iad pentru săptămâni întregi

Profesoara de limba engleză din Ucraina a subliniat că este dificil să lucrez cu copiii refugiați ucraineni, copii care au trecut prin iad, au văzut și auzit bombele explodând deasupra capului lor și au văzut cum oamenii au murit lângă ei.

„Avem copii din toată Ucraina: Mariupol, Bucha, Irpin. Poveștile lor sunt incredibile și este foarte greu să lucrezi cu copii care au trecut efectiv prin iad pentru săptămâni întregi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au stat săptămâni în subsoluri, au văzut oameni murind și au auzit bombele deasupra capului. Ne e greu să înțelegem prin ce au trecut… îmi e imposibil și mie, dar și vouă vă este greu să înțelegeți ce au trăit ei”, a spus Anastasiia Konovalova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește Ediția Specială Europa FM „România în Direct”, cu Cătălin Striblea, Ioana Ene Dogioiu, Anca Grădinaru și Anastasiia Konovalova

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Prima Doamnă a Americii vine azi în România. Cătălin Striblea, Ioana Ene Dogioiu, Anca Grădinaru și Anastasiia Konovalova, despre răspunsul României la criza refugiaților. VIDEO