Confidenţialitate

Analizele făcute în cazul fetiței din Pitești diagnosticate cu SHU au ieșit negative

Analizele probelor prelevate în cazul fetiței din Pitești, diagnosticate cu sindrom hemolitic uremic, au ieșit negative.

Inspectorii sanitar-veterinari au recoltat probe din laptele și din apa consumate de copil și s-a constatat că acestea nu aveau e-coli sau alte bacterii.

Prefectul județului ArgeșCristian Soare, spune că s-au recoltat probe din laptele fiert şi cel crud, din iaurt, precum şi de apă.

E posibil însă cA părinții fetei să fie purtători de E-coli motiv pentru care și acestora li se vor face analize în zilele următoare.

Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucureşti, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, iar rezultatele au ieșit negative, a declarat prefectul.

Reprezentanţii DSP au recoltat probe de apă şi urmau să recolteze probe coprobacteriologic de la părinții fetiței, de la fratele său, de la bunica sa, dar și de la femeia care a vândut laptele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fetiţa de un an şi 8 luni a fost transferată vineri la Bucureşti, după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde nu a stat mai mult de o oră.

Ea este internată la secția Nefrologie a spitalului Marie Curie din Capitală – unde i se face dializă. Starea sa este acum stabilă.